(VIDEO) “Kryengritësit” në Këshillin Gjyqësor nuk i kanë votat e mjaftueshme për kryetarin e ri

by admin
Spread the love
Nënkryetari i Këshillit Gjyqësor, Selim Ademi dhe përkrahësit e tij nuk kishin tetë vota për të zgjedhur kryetarin e ri, pasi dje me gjashtë vota e shkarkuan Vesna Damevën. Seanca e sotme e Këshillit u vonua me dy orë pas ngjarjeve të mbrëmjes të cilat shkaktuan një stuhi të madhe në opinion, gjatë së cilës “rebelët” bindën anëtarët e tjerë që të bien dakord për zgjedhjen e kryetarit të ri. Ish-kryetarja Dameva deklaroi se të gjitha procedurat e mëtejshme në Dhomën Gjyqësore janë të dëmtuara.

“Prisja që do ta kenët shumicën, por do ta lëmë të shohim nëse ligjërohet më tej në një farë mënyre shkarkimin e paligjshëm pa procedim. Duhet të na kishit mbrojtur nga të gjitha ndikimet, presionet dhe kërcënimet e mundshme. Nuk e di se çfarë mund të ndryshohet pas dy-tre ditësh. Të dëgjojë opinioni pse jam shkarkuar”, deklaroi Dameva.

Seanca e radhës për zgjedhjen e kryetarit do të mbahet më 2 maj. Për shtyrjen votuan tetë anëtarë të Këshillit.

Ndërkohë, për zhvillimet në Këshillin Gjyqësor ka reaguar edhe presidenti Pendarovski, i cili ka nënvizuar se skenat e këtilla nuk i kanë hije një institucioni i cili ka rol shumë të rëndësishëm në zgjedhjen, shkarkimin e gjykatësve dhe vlerësimin e punës së tyre.

Në anën tjetër, edhe Ministria e Drejtësisë njoftoi se po i ndjek me shumë shqetësim ngjarjet në Këshillin Gjyqësor. “Pavarësisht se Këshilli Gjyqësor është një organ i pavarur dhe i pavarur që duhet të sigurojë autonominë dhe pavarësinë e gjyqësorit, kjo që po ndodh aktualisht do të ndikojë shumë në besimin e mëtejshëm të qytetarëve në gjyqësor”, theksojnë nga Ministria e Drejtësisë.  /SHENJA/

 


You may also like