Shoku i Fatmir Besimit i përfshirë në vrasjen e Fehmi Aganit

Faton Kurti, kryetar i Republikanëve të Kosovës, ka thënë se vrasja e njërit prej themeluesve të LDK-së Fehmi Aganit, ishte udhëruar nga Radomir “Rade” Marković, një ish-oficer i inteligjencës serbe që shërbeu si drejtues i agjencisë së sigurisë shtetërore UDB. Ai ka thënë se Marković nuk mund të ndërmerrte asgjë …

Read More »

Rritet kostoja e jetesës në Maqedoni

Shporta e sindikatës që llogarit shpenzimet minimale mujore të një familje me katër anëtarë në prill u rrit me 204 denarë krahasuar me muajin mars. Sipas Federatës së Sindikatave të Maqedonisë, e cila përgatit shportën sindikale në baza mujore, kjo rritje është rezultat i rritjes së dukshme të kostos së …

Read More »

Në Malajzi macet veshin kostume tradicionale për Bajram

Kur vjen festa e Bajramit, besimtarët myslimanë kujdesen që gjithçka të jetë e kuruar deri në detaj, nga ushqimi, te pastërtia e shtëpisë, te veshja dhe te pamja në përgjithësi. Në Malajzi besimtarët myslimanë nuk mjaftohen me kaq. Ata kujdesen edhe për dukjen e kafshëve tyre shtëpiake. Në Malajzi qytetarët …

Read More »

Mbipesha ndikon në efikasitetin e vaksinave COVID-19

Mbipesha është një faktor i rëndësishëm rreziku për gjendje të rëndë dhe vdekje nga COVID-19, por, përveç kësaj, disa shkencëtarë kanë shprehur shqetësime se mbipesha ndikon edhe në efikasitetin e vaksinave. Dy studime italiane të botuara së fundmi tregojnë se ky shqetësim mund të dalë i vërtetë. Të dy studimet …

Read More »

OBSH: Varianti indian i COVID-19, shqetësues për mbarë globin!

Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se varianti B.1.617 i koronavirusit, i identifikuar për herë të parë në Indi vitin e kaluar, është klasifikuar si “variant i shqetësimit global”. “Ka disa informacione në dispozicion, që sugjerojnë rritjen e transmetimit të tij”, tha Maria Van Kerkhove, epidemiologe në OBSH. “Ndaj, ne do …

Read More »