shuhet e bija e Aldo Moros – Shqip

by admin
Spread the love

Ka vdekur në Romë në moshën 77-vjeçare, Maria Fita Moro, vajza e madhe e ish-kryeministrit kristiandemokrat italian Aldo Moro, i cili u vra nga Brigadat e Kuqe në vitin 1978.

Nga viti 1987 deri në 1992 Maria Fita Moro ishte senatore, e zgjedhur me Republikën e Krishterë. Gjatë mandatit të saj, ajo kaloi në grupin parlamentar të Rivendosjes Komuniste dhe më pas në grupin e pavarur të senatorëve.

“Do t’i rikthehem rregjistrimit politik vetëm me partinë që ndjej se më përfaqëson: atë të ndërgjegjes sime”, kishte shkruar ajo pas përfundimit të përvojës së saj politike.

Në një libër që ka publikuar, ajo ka treguar historinë e vështirë të familjes së saj. Senati i Romës e nderoi me një minutë heshtje. /tesheshi.com/

You may also like