FOTO/ U gjet e vdekur mes urinës, feçes dhe larvave në një divan! Neglizhenca e prindërve vret vajzën e tyre

by admin
Spread the love

Prindërit e Lacey Ellen Fletcher, gruaja 36-vjeçare e cila u gjet e vdekur, e kalbur në divanin e familjes së saj në fillim të vitit 2022, nuk mohuan akuzat për vrasjen e së bijës.

Sheila dhe Clay Fletcher, të dy nga East Feliciana, Luiziana, u akuzuan për neglizhencë të tmerrshme pasi vajza e tyre, e cila vuante nga sindroma e bllokuar dhe që gjithashtu thuhet se vuante nga autizmi, u gjet e mbuluar me urinë dhe feçe, madje larvat kishin pushtuar edhe divanin.

Sindroma e bllokuar përkufizohet nga Instituti Kombëtar i Çrregullimeve Neurologjike dhe Stroke si “një çrregullim i rrallë i sistemit nervor” që rezulton në paralizë të plotë dhe totale, përveç lëvizjes së syve, ndërsa pacienti mbetet mendërisht i vetëdijshëm për situatën e tij pavarësisht se është plotësisht i paaftë për të komunikuar, përveç lëvizjeve të syve në disa raste. Në thelb, pacienti është i mbyllur në trupat e tij, i burgosur nga kockat dhe mishi i tij. Si rezultat, ata kanë nevojë për kujdes të plotë për të mbijetuar, por Sheila dhe Clay dyshohet se e neglizhuan rëndë vajzën e tyre, duke mos i siguruar asaj nevojat e saj thelbësore.

Ajo dyshohet se peshonte rreth 90 kilogramë kur u gjet në janar 2022, dhe policia ka pretenduar se ajo ishte ulur në divanin e neveritshëm në të cilin kishte qëndruar rreth 12 vjet dhe madje kishte Covid-19 në kohën e vdekjes së saj.

Detaje të reja dolën pasi autopsia u krye në Lacey në vitin 2022, dhe Daily Mail raportoi se neglizhenca ishte aq e rëndë sa larvat kishin filluar të rriteshin brenda Lacey edhe para se të vdiste. Shkaku zyrtar i vdekjes së saj u konsiderua sepsis, i cili u shkaktua nga disa kushte të tjera që ishin grumbulluar me kalimin e kohës, duke përfshirë infeksionet e kockave, palëvizshmërinë e zgjatur dhe kequshqyerjen. Sheila dhe Clay u akuzuan menjëherë për vrasje të shkallës së dytë, por më vonë akuzat u reduktuan pasi një gjykatës vendosi se ata ishin akuzuar gabimisht në fillim, duke përmendur disa çështje formulimi.

Dhe të hënën, ËBRZ raportoi se çifti nuk i kundërshtoi akuzat, të cilat mund të sjellin një dënim maksimal prej 40 vjetësh për të dy. Prokurori i rrethit të famullisë East Feliciana, Sam D’Aquilla ka kërkuar dënimin maksimal në rastin e tyre.

“Ne duam të qëndrojmë në krah të njerëzve që nuk mund të flasin vetë, të themi se ky trajtim nuk do të tolerohet”, tha ai.

Në fakt, D’Aquilla bëri thirrje që çifti të ndërpritet lidhja e tyre dhe ata të burgosen menjëherë, duke pasur parasysh krimin e tmerrshëm. Por gjykatësi i lejoi ata të vazhdojnë lidhjen e tyre deri më 20 shkurt, kur u kërkohet të dorëzohen. Pikërisht një muaj më vonë, më 20 mars, u caktua seanca e tyre e dënimit, ku çifti do të mësojë se çfarë dënimi do të marrin.

Avokati mbrojtës i çiftit pranoi neglizhencën e rëndë të vajzës së tyre. Steven Moore tha: Ata ishin neglizhentë, po. Është e qartë se ata ishin neglizhues. Ata e donin atë deri në vdekje, kjo është deklarata e vërtetë e tyre. Ata e donin vajzën e tyre deri në vdekje. Ai bëri thirrje për butësuar dënimin e tyre, duke përmendur pendimin e çiftit dhe faktin se nuk kishin qëllim  të lëndonin Lacey.