4.311 prodhuesve të qumështit u janë paguar 277,9 milionë denarë bonuse

by admin
Spread the love

Gjithsej 4.311 prodhuesve të qumështit u janë paguar 277,9 milionë denarë bonus për qumësht të prodhuar dhe dorëzuar për tetorin – dhjetorin viti 2022 dhe janar – prill 2023, njoftoi Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave (MBPEU).

Vlera e bonusit arrijnë pesë denarë për litër qumështi lope të prodhuar dhe të dorëzuar dhe gjashtë denarë për litër për qumështi të deles dhe dhisë të prodhuar dhe të dorëzuar.

“Kjo është pagesa më e madhe e realizuar deri më tani ndaj blegtorëve në një ditë. Si Ministri mbetemi të përkushtuar ndaj çdo blegtori”, theksojnë nga MPBEU. 

MARKETINGYou may also like