Trajanov kushtëzon hyrjen e Aleancës për Shqiptarët në Qeveri – Shqip

by admin
Spread the love

Lidhja Demokratike kushtëzoi sot pranimin e partnerit të ri të koalicionit të Qeverisë duke marrë informacion të detajuar për kërkesat programore të Aleancës së Shqiptarëve.

Në letrën e dërguar publikisht kryeministrit Dimitar Kovaçevski, Lëvizja Demokratike nënvizon se nuk është i gatshëm të mbështesë një partner të ri në Qeveri nëse ai kërcënon me destabilizimin, radikalizimin dhe riorganizimin e Maqedonisë, duke i ndarë qytetarët në baza etnike rreth ndryshimeve të shpallura kushtetuese.

Partia e Pavle Trajanovit në letrën e shkruar kujton dia prioritete për të cilat, siç thuhet në njoftim, ka pasur qëndrime të harmonizuara me LSDM-në, por deri më tani nuk është bërë asgjë për realizimin e tyre, ndër to :
Miratimi i ndryshimeve dhe plotësimeve në Kodin Zgjedhor, me të cilin Maqedonia do të jetë një njësi zgjedhore, Fillimi i një lu fte të fortë dhe jo selektive kundër formave të rënda të krimit përmes departamentizimit të plotë të institucioneve përgjegjëse për zbulimin dhe shtypjen e krimit, ndryshimet në gjyqësor etj.

TI RAPORTON!

You may also like