Studentët kërkojnë digjitalizim të univesiteteve dhe uljen e shpenzimeve financiare për studime – Shqip

by admin
Spread the love

Në një aktivitet të rëndësishëm të zhvilluar sot nga Forumi për Ndryshime Arsimore, studentët kanë shprehur nevojën për të përmirësuar kushtet e studimit nëpërmjet lehtësimit të barrës financiare dhe digjitalizimit të universiteteve, duke kërkuar gjithashtu pagesën në kohë të bursave.

Blendi Hodai, Drejtori Ekzekutiv i Forumit për Ndryshime Arsimore, nënvizoi rëndësinë e këtij aktiviteti për të krijuar një platformë ku problemet specifike të studentëve do të diskutohen dhe zgjidhjet do të gjejnë hapësirë.

Ai gjithashtu bëri të ditur për iniciativën për krijimin e një trupi kombëtar studentor, për të forcuar përfaqësimin dhe kapacitetet e studentëve për të adresuar problemet e tyre në mënyrë më efektive.

Në hulumtimet e fundit, Forumi për Ndryshime të Edukuara zbuloi se barrat financiare për studentët janë shumë më të larta sesa pritej, dhe digjitalizimi i universiteteve është një problem i madh që ndikon në përditshmërinë e studentëve.

Hodai gjithashtu u ndal në vonesën e bursave, duke shtuar se kjo është një tjetër sfidë që duhet adresuar me urgjencë.

Në fund, Hodai vlerësoi interesimin e studentëve dhe praninë e përfaqësuesve nga vende të ndryshme, duke shtuar se problemet e ngjashme që ndeshin të gjitha shtetet fqinje mund të ofrojnë frymëzim për zgjidhje inovative.

You may also like