Skiatori i maleve më të larta! Polaku Andrezj Barigel zbriti me ski majën Gasherbrum I nga 8,080 metra e lartë

by admin
Spread the love

Alpinisti polak Andrej Bargiel vendosi emrin e tij në histori kur arriti majën e Gasherbrum I, duke qëndruar në 8,080 metra, në orën 4:15 të mëngjesit me kohën lokale, përpara se të ndërmerrte një zbritje të pashembullt me ski pa oksigjen shtesë.

Kjo arritje e paprecedentë e vendos atë si personin e parë që ka bërë ski nga majat 8 mijë metra e lartë e Karakoram, duke shënuar një moment historik në historinë e alpinizmit. Andrzej Bargiel nuk është i panjohur, në vitin 2015, ai ishte njeriu i parë që bëri ski në Broad Peak në 8,051 metra dhe në vitin 2018, ai arriti të pamundurën, duke bërë ski në K2 8,611 metra pa hequr skitë e tij ose duke përdorur oksigjen shtesë.

Zbritja e K2 nga Bargiel, përfshinte shmangien e akullit që binte me shpejtësi të ngjashme me plumbat, kalimin e një rruge të ngushtë dhe lundrimin e shtigjeve të mbushura me çarje për në kampin bazë.

Kjo arritje çimenton më tej statusin e Andrej Bargiel si një nga alpinistët më të mirë të kohës sonë. Ai vazhdon të ripërcaktojë kufijtë e asaj që është e mundur në male.

Skiatori i maleve më të larta! Polaku Andrezj Barigel zbriti me ski majën Gasherbrum I nga 8,080 metra e lartë


Top Channel

You may also like