Mitreski dhe koordinatorët do të dakordohen për seancë për zgjedhje të një anëtari të KSHZ-së

by admin
Spread the love

Kryetari i Kuvendit, Jovan Mitreski sot do të mbajë koordinim të rregullt të të hënës me krerët e grupeve parlamentare në të cilin pritet të dakordohet se kur do të mbahet seancë plenare për zgjedhjen e anëtarit të shtatë të Komisionit shtetëror të zgjedhjeve.

Abdush Demiri, i cili është propozim i partive nga Blloku evropian për ndryshim, është propozim për anëtar të KSHZ-së. Demiri javën e kaluar në seancën e Komisionit për zgjedhje dhe emërime u mbështet për anëtar të Komisionit me 10 vota “pro”, një “abstenim” dhe një “kundër”.

Kandidati i dytë, i cili u tërhoq, ishte Zulfi Adili sepse Qeveria me propozimin e Zijadin Selës nga Aleanca për Shqiptarët e emëroi drejtor të Agjencisë për investime të huaja.

Për zgjedhjen e anëtarëve të KSHZ-së kërkohet shumicë prej dy të tretash. KSHZ ka disa muaj që është pa një anëtar që kur Krenar Lloga u bë ministër i Drejtësisë.

MARKETINGYou may also like