Komiteti Ekzekutiv i VMRO-DPMNE-së kërkon zgjedhje të parakohshme deri në fund të këtij viti

by admin
Spread the love
1a7253ebfd94147be1a9016b1f9dc492.jpeg

Komiteti Ekzekutiv i VMRO-DPMNE-së shprehu mirënjohjen për kohezionin e grupit parlamentar sepse tregoi se respekton vullnetin e popullit dhe është kundër, siç shprehen nga kjo parti, ndryshimeve kushtetuese të imponuara, ndërsa nga kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi kërkoi që të mos keqpërdorë Rregulloren. të procedurës.

“Lusim Talat Xhaferin që të mos abuzojë me Rregulloren. Duhet të mundësojë marrjen e vendimeve pavarësisht nëse i pëlqejnë apo jo qeverisë vendimet. Gjëja e tretë që konkludoi KI është se kjo qeveri është e delegjitimuar dhe nuk i sjell zgjidhje ekonomisë, pensionistëve. Prandaj besojmë se rrugëdalja do të ishin zgjedhjet e parakohshme parlamentare gjatë këtij viti. Duhet të vendoset me konsensusin e të gjitha partive politike, të bëhen ndryshimet dhe plotësimet e nevojshme në Kodin Zgjedhor dhe të shkojmë në zgjedhje. Populli duhet të jetë në gjendje të marrë vendim për zgjidhjen e kësaj gjendje problematike – tha Antonio Milloshoski nga Komiteti Ekzekutiv i VMRO-DPMNE-së.

VMRO-ja do të vazhdojë me të gjitha mjetet demokratike të përpiqet të shkaktojë zgjedhje të parakohshme parlamentare, por që të mos jetë proces i mbivotimit.

“Duhet të jetë një proces i pajtimit të ndërsjellë në të cilin të gjithë faktorët politik dhe ekonomik duhet t’i mbështesin zgjedhjet, për të ofruar program për dalje nga kriza politike dhe ekonomike që solli kjo qeveri në Maqedoni”, shtoi Milloshoski.

Partia thotë se Rregullorja e Punës është shumë e qartë, kur votohet për zgjedhjen e Qeverisë, për ndryshimin e Kushtetutës apo interpelancës, simpatitë politike nuk duhet të jenë faktor vendimtar nëse do të merret apo jo vendimi.

“Duhet të hidhet në votim menjëherë dhe të shihet se nuk ka shumicë për të hapur Kushtetutën. Besojmë se fakti që BDI-ja dhe LSDM-ja manipuluan se kishin shumicë nuk duhet të jetë argument për të penguar vendimin parlamentar” theksoi ai.

MARKETING
You may also like