ISHP: Javën e kaluar janë regjistruar 1.875 raste me grip

by admin
Spread the love

Gjatë javës së gjashtë të vitit 2024, nga data 5 deri më 11 shkurt, në vend u raportuan 1.875 raste të raportimeve për persona që vuanin nga gripi dhe sëmundje të ngjashme me gripin. Kjo përfaqëson 13.4 për qind më shumë krahasuar me javën e kaluar. Numri i të regjistruarve këtë javë, krahasuar me javën e gjashtë të sezonit të kaluar, është rritur për 2.7 herë, thuhet në raportin e fundit të Institutit të Shëndetit Publik (ISHP).

“Gjatë javës së gjashtë raportuese, në laboratorin virologjik të ISHP – RMV kanë mbërritur 56 materiale nga kontrollet rutinë për testime laboratorike, të testuara paralelisht për gripin dhe COVID-19 (SARS-CoV-2). Në këtë mënyrë janë zbuluar 12 raste pozitive të gripit: 11 influenza A(H1)pdm09 dhe 1 influenza A – jonëntipe.
Një pacient është regjistruar me SARS-CoV-2”, thuhet në raport.
Në pesë raporte që kanë raportuar raste gjatë kësaj jave, është regjistruar aktivitet shumë i ulët i virusit të gripit, në 11 sezonal, në 10 mesatar, në Resnjë i lartë dhe në dy Kavadar dhe Kratovë aktivitet shumë i lartë i gripit.

MARKETINGYou may also like