Besimi: Masat kundër krizës ekonomike do të kenë sukses

by admin
Spread the love

Në fund të vitit të kaluar u shpall pakoja e nëntë qeveritare e masave kundër krizës, e cila përmban 23 masa me një vlerë totale prej 662.4 milionë euro.

Sipas ministrit të Financave, Fatmir Besimi, 123.7 milionë euro nga pakoja e re kanë implikime direkte fiskale, ndërsa pjesa tjetër janë indirekte dhe janë të shpërndara në dy vite fiskale, siç thekson ai, duke i kushtuar vëmendje qëndrueshmërisë fiskale.
“Për më tepër, tre masa të miratuara më parë, ose më saktë politika, i kushtuan buxhetit 516.3 milionë euro shtesë në 2023 dhe 2024” shkruan Besimi në rubrikën e tij kushtuar paketës së nëntë të masave kundër krizës.

Siç thekson Besimi, katërvjeçari i kaluar ka qenë i mbushur me kriza të ndërthurura, duke filluar me pandeminë Covid-19, e duke përfunduar me krizën energjetike, e cila u përshkallëzua në fillim të vitit 2022, me pasojat e konfliktit ruso-ukrainas.
“Pra, tetë paketat e mëparshme të masave kundër krizës arritën një nivel prej rreth 1.96 miliardë euro. Kjo uli rënien ekonomike në vitin 2020, e cila u kompensua në rritjen në vitin 2021, në mënyrë që rritja në 2022, 2023 dhe rritja e parashikuar në vitin 2024 të shënonin dinamikë të përshpejtuar rritëse”, shkruan Besimi.

MARKETINGYou may also like