Aksionet e Apple bien 4% si shkak i rënies së shitjeve të iPhone, Mac dhe iPad

by admin
Spread the love

Çmimi i aksioneve të Apple bie me mbi 4 për qind të premten, pasi kompania amerikane e teknologjisë shumëkombëshe pësoi rënie në shitjet e iPhone, Mac dhe iPad gjatë tremujorit të dytë të këtij viti.

Çmimi i aksioneve të Apple ra deri në 183,25 dollarë për aksion rreth orës 10:50 të mëngjesit për një humbje ditore prej 4,1% pas mbylljes së seancës së një dite më parë me 191,17 dollarë për aksion.

Aksionet u tregtuan me 185,18 dollarë në orën 11:37 të mëngjesit për një rënie prej 3,1%.

Kompania Apple përjetoi një rënie të shitjeve të iPhone me pothuajse 2.5% në 39.6 miliardë dollarë në periudhën prill-qershor të këtij viti, nga 40.6 miliardë dollarë në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, sipas deklaratës së rezultateve financiare të publikuar të enjten vonë.

Shitjet e Mac ranë 8.1% në 6.8 miliardë dollarë nga 7.4 miliardë dollarë, ndërsa shitjet e iPad ranë me 19.4% në 5.8 miliardë dollarë nga 7.2 miliardë dollarë.

Amazon, nga ana tjetër, shënoi një rritje të çmimit të aksioneve me 11.4% në 143.63 dollarë.


Top Channel

You may also like