Vrau një 5-vjeçare duke e lidhur me zinxhir në diellin përvëlues, anëtarja e ISIS përballet me një dënim të ashpër

by admin
Spread the love

Gjykata e lartë e Gjermanisë ka anuluar pjesërisht dënimin e një gruaje gjermane të përfshirë në vdekjen e një vajze jezide pesëvjeçare.

Jennifer Wenisch, e cila ishte anëtare e grupit të Shtetit Islamik, u burgos me 10 vjet në vitin 2021 si autore në vdekjen e vajzës.

Prokurori publik i vendit kishte argumentuar se ky dënim ishte shumë i butë. Gjykata Federale e Drejtësisë e Gjermanisë nuk u pajtua se krimi i saj kishte qenë më pak i rëndë dhe dënimi fillestar, nëntë vjet për vdekjen e një fëmije si rezultat i skllavërisë plus dy vjet e gjysmë për anëtarësim në një grup terrorist, do të vuhej mbi 10 vjet, tani do të rishikohet.

Wenisch dhe burri i saj kishin blerë vajzën dhe nënën e saj si skllave. Në gusht 2015 vajza vdiq pasi u lidh me zinxhirë në diellin përvëlues.

Wenisch u gjykua se kishte kryer një krim kundër njerëzimit, duke qëndruar pranë kur burri i saj e la vajzën të vdiste nga etja. Bashkëshorti i saj, xhihadisti irakian Taha al-Jumailly, po vuan dënimin e përjetshëm.

Ky rast, për një krim që ndodhi në qytetin verior të Irakut, Falluxha, ishte një nga rastet e para të një sulmi të ISIS kundër komunitetit Yazidi që do të gjykohej. Yazidi, një grup kurd nga Iraku verior, ishin një objektiv i veçantë i brutalitetit të ISIS.

Në vitin 2014, luftëtarët e ISIS-it hynë në qendër të stërgjyshërve të popullit jazidi në Irakun verior, duke kapur mijëra gra dhe fëmijë si skllevër.


Top Channel

You may also like