Shëndeti mendor: 5 ushqimet që mund të shkaktojnë depresion

by admin
Spread the love
1a7253ebfd94147be1a9016b1f9dc492.jpeg

Llojet e ushqimeve që mund të përkeqësojë shëndetin tonë mendor janë ushqimet e pashëndetshme, të shpejta.

Ushqim i përpunuar dhe ushqim i shpejtë

Këto ushqime shpesh janë të larta në yndyrna të pashëndetshme, sheqer dhe kripë, të cilat mund të ndikojnë negativisht në disponimin tuaj dhe të rrisin rrezikun e depresionit.

Karbohidratet e rafinuara mund të ndikojnë në nivelet e sheqerit në gjak

Ushqimet si buka e bardhë, makaronat dhe produktet e pjekura të bëra me miell të bardhë mund të shkaktojnë rritje të nivelit të sheqerit në gjak dhe më pas rënie, gjë që mund të çojë në ndryshime të humorit dhe ndjenja të lodhjes dhe nervozizmit.

Ëmbëltuesit artificialë mund të ndikojnë në neurotransmetuesit

Ëmbëltuesit artificialë kanë një ndikim negativ në neurotransmetuesit në trurin tonë. Mund të prishë aktivitetin dhe funksionin e tij duke shkaktuar kështu probleme të shëndetit mendor si depresioni.

Ushqimi i shpejtë i skuqur mund të shkaktojë inflamacion

Inflamacioni në trup është i lidhur me depresionin. Ngrënia e tepërt e ushqimeve të skuqura mund të shkaktojë inflamacion dhe kjo është mënyra se si mund të shkaktojë depresion.

Alkooli bllokon prodhimin e serotoninës

Të gjithë janë të vetëdijshëm për faktin se konsumimi i alkoolit mund të rrisë disponimin tonë vetëm përkohësisht. Shumë prej nesh bëhen të varur nga kjo lumturi e përkohshme. Por shumë prej nesh mund të mos e dinë se mund të bllokojë gjithashtu prodhimin e hormonit të serotoninës, i cili është i nevojshëm për të rritur disponimin dhe për të na ndihmuar të bëjmë gjumë të mirë.


Top Channel

You may also like