OKB: Banorët e Gazës të uritur pasi rendi dhe ligji prishen

by admin
Spread the love

Një zyrtar nga Programi Botëror i Ushqimit të OKB-së ka përshkruar frikën dhe dëshpërimin në Gaza, ndërsa palestinezët pyesin “nga do të vijë vakti i tyre i ardhshëm”.

Duke iu drejtuar gazetarëve, Carl Skau qëndroi në të njëjtën linjë me WFP se gjysma e popullsisë së Gazës po vuante nga uria dhe nëntë nga 10 persona nuk hanin çdo ditë. Ai tha se agjencia kishte arritur të anketonte palestinezët gjatë pauzës së fundit njëjavore në luftime.

Skau tha se nuk mund t’i përgjigjej pyetjes nëse vdekjet e lidhura me urinë kishin ndodhur në territor. Megjithatë, tha ai, WFP kishte vërejtur “dëshpërim në rritje… dhe zemërim” në vendet e saj të shpërndarjes, për shkak të një “prishje të ligjit dhe rendit”, të cilin ai e përshkroi si një problem në rritje.

Zyrtari nga Programi Botëror i Ushqimit të OKB-së theksoi se vetë stafi i agjencisë po “e jetonte vetë këtë krizë”, ndërsa po përpiqej gjithashtu ta zgjidhte atë.


Top Channel

You may also like