Kompania e Muskut do të fillojë testet e vendosjes së çipave të trurit te njerëzit – Shqip

by admin
Spread the love

15:40 | 22 Janar 2022

Neuralink,  kompani amerikane e neuroteknologjisë në bashkëpronësi të Elon Muskut, do të fillojë së shpejti provat e para klinike të implanteve të trurit tek njerëzit.

Sipas ‘Guardian’, Musk premtoi se teknologjia Neuralink “do t’i mundësojë dikujt me paralizë të përdorë një smartphone me mendjen e tij më shpejt se dikush që përdor gishtin e madh”, transmeton lajmi.net.

Në reklama thuhet se punonjësit do të bashkëpunojnë me disa nga mjekët më novatorë të kësaj epoke dhe inxhinierët më të mirë, si dhe me pjesëmarrësit e parë në një provë klinike të këtij lloji.

Kompania ka implantuar me sukses mikroçipe të inteligjencës artificiale në dy kafshë – Paratë e makakut Pager dhe derrin Gertrude.

The Guardian shkruan se Musk ka një histori të gjatë premtimesh të mëdha në lidhje me Neuralink. Tre vjet më parë, ai tha se implantet e para në kokën e një burri do të instaloheshin në vitin 2020. Ndër të tjera, kreu i Tesla dhe SpaceX pretendoi se implantet do të mbusheshin me valë, por që asnjëri premtim nuk u realizua. /Shqip/


Lexo lajme interesante

You may also like