HONDA HR-V – Revista Monitor

by admin
Spread the love
Ai mbërrin në serinë e tretë duke gjetur një pastërti stilistike që ishte pak e humbur me gjeneratën e mëparshme. Por, pika e fortë është gjithmonë te motori: një sistem hibrid origjinal në koncept dhe pak në konsum

 

Duke zgjedhur aspektin që thekson më së shumti kalimin e Honda HR-V nga gjenerata e dytë në të tretën, nuk do të kishte asnjë hezitim: rimendimin e thellë stilistik që ka ndryshuar linjat e saj.

Një rregullim në emër të pastërtisë, i cili i ka rrënjët në filozofinë e konceptit Civic 2020: nuk do të mbetet i izoluar – sepse padyshim që prodhimi i ri Civic, që vjen vitin e ardhshëm, do të marrë gjithashtu temat kryesore – dhe do të bëjë një e mirë për perceptimin e markës japoneze në kontinentin tonë. Ndoshta duke i kthyer atij disa nga ato simpatitë që kishte humbur vitet e fundit, edhe për shkak të disa modeleve mjaft të diskutueshme.

HR-V është bërë i paqëndrueshëm. Dhe kthimi në rregull që perceptohet tashmë në kontaktin e parë me sy, parashikon shumë nga ato që gjeni kur uleni në sediljen e shoferit. Aty ku ju mirëpret një estetikë jo minimaliste, por racionale, në të cilën bien në sy kontrollet e rregulluara mirë dhe lehtësisht të aksesueshme.

Përjashtim bëjnë vetëm bulat e timonit, pak të mbushura me njerëz, sepse përveç butonave për të rregulluar audion, telefonin dhe kontrollin e lundrimit, është edhe ai për ngrohjen e kurorës, që ndoshta mund të kishte gjetur vend gjetkë. Nga ana tjetër, pjesa qendrore e pultit është e ndjeshme, me kombinimin e duhur të kontrolleve dixhitale dhe fizike, duke filluar nga ato të kondicionerit: ashtu siç duhet, nga pikëpamja e përdorshmërisë.

Por, edhe homologu me prekje, i mbyllur në monitorin e informacionit argëtues (9 inç), është intuitiv dhe i asimilueshëm në një kohë të shkurtër: falë ikonave të mëdha dhe të lexueshme, si dhe një menuje të lehtë për tu naviguar, të cilat e bëjnë ndërfaqen miqësore ndaj që drejton makinën.

 

Një arkitekturë e gjitha e re

Duke folur për ngarje, ndodh që të njëjtat ndjesi pozitive në HR-V të vazhdojnë edhe në lëvizje. Gjenerata e tretë e SUV-it kompakt japonez u ndërtua në platformën e re të vogël Global, të njëjtë me Jazz, me të cilën ndan vendndodhjen unike të rezervuarit, të pozicionuar nën sediljet e përparme dhe paketën e baterive, e cila ndodhet nën ndarja e bagazhit (por që këtu është pak më e aftë: 60 qeliza në vend të 48).

 

 

 

Karakter europian

Një zgjedhje që përkthehet në një pozicion drejtimi të ngritur bukur, veçanërisht pasi hapësira nga toka është rritur gjithashtu pak në krahasim me serinë e mëparshme (me 10 milimetra: tani është 19,5 centimetra), e cila megjithatë nuk ndikon në sjelljen në rrugë. , efektive dhe e këndshme midis Kthesa.

Në HR-V, padyshim, kalimi në platformën e re shkoi mirë: karakterizuar nga një ngurtësi rrotulluese 15% më e lartë se ajo e mëparshme, falë përdorimit të gjerë të çeliqeve me rezistencë të lartë, SUV ndjek me të vërtetë inputet e shoferit.

Gjithashtu falë një timoni me karakteristika që i përshtaten shijeve evropiane: i kalibruar mirë për sa i përket përpjekjes në timon, reagime natyrale, drejtim i saktë. Dhe nëse vendosim në përzierje edhe faktin se adoptimi i montimeve të reja më të ngurtë për pezullimin ka ndihmuar në stabilitetin, ndërkohë që ka lejuar futjen e amortizatorëve me goditje më të gjata (me karakteristika më të mira absorbimi në gungat më të papritura. ), fotografia e një Shfaqet një dinamikë më se e kënaqshme e drejtimit, duke marrë parasysh segmentin të cilit i përket.

 

 

Eficienca përpara gjithçkaje

Megjithatë, ajo që është thënë deri më tani nuk duhet të shtyjë të mendohet se qendra e gravitetit të projektit të ri HR-V është në rajonin e kënaqësisë ngarje. Është një element i pranishëm në formulë, sigurisht, por prioritetet janë të ndryshme.

Dhe karakterizimi i dhënë në grupin elektrik ju bën të qartë: sistemi i plotë hibrid, rezultat i kombinimit të një cikli Atkinson me 4 cilindra 1.5 me aspirim natyral dhe dy njësive elektrike, në të gjitha shprehin 131 kuaj fuqi dhe 253 Njutonmetër. Në praktikë, ka atë që duhet për të lëvizur me lehtësi, sigurisht jo për të qëlluar në semafor.

Këtë e vërteton shpejtësia 0-100 km/h në 10,6 sekonda dhe, aq më tepër, një mënyrë e veçantë e kalimit të xhirove, të cilat kur përshpejtoni deri në fund ngrihen në një mënyrë jo proporcionale me shpejtësinë. Me zhurmë rrjedhimore që të largon nga instinktet primordiale dhe të shtyn, përkundrazi, të kërkosh kënaqësinë në efikasitet.

Dhe kjo është e gjitha: me një konsum të deklaruar prej 18.5 km / litër, në kompjuterin në bord lexova një vlerë prej 19.6, pa kursyer përshpejtuesin dhe në fund të një udhëtimi të ekuilibruar mirë midis qyteteve, rrugëve periferike dhe autostradës. Kjo falë një sistemi që shpesh funksionon elektrikisht, pa rritje të konsiderueshme të peshës tipike për hibridet plug-in.

 

HR-V i ri ka një front me linja të pastra dhe zhvillim horizontal. Do të mbërrijë në tregun tonë në shkurt, me çmime që fillojnë nga 30,900 euro, duke marrë trashëgiminë e një akronimi të lindur në 1998 dhe tashmë në gjeneratën e tretë.

 

Zanafilla

Në fillim ishte logo

HR-V i parë, i datës 1998 (djathtas, lart), mbetet ende sot një referencë për origjinalitetin stilistik: i nxjerrë nga koncepti J-WJ i vitit të kaluar, ai u bë një model prodhimi falë platformës së makinave të qytetit Logo, duke ruajtur Trupi i guximshëm i ngritur dhe i zgjatur i prototipit (përveç zgjedhjes së pazakontë të tre dyerve) dhe dimensioneve minimale të modelit bazë (ai mat katër metra në debutim dhe arriti 4.11 me pesë dyer, i cili mbërriti vetëm në 200).

Më pas, kur karriera e tij përfundoi në 2006, shkurtesa HR-V ra në mospërdorim, vetëm për t’u rikuperuar në vitin 2014 nga një model i gjeneratës së dytë (foto e dytë nga lart). Por bota, në atë moment, kishte ndryshuar rrënjësisht: fenomeni B-Suv kishte shpërthyer dhe Honda po përpiqej ta hipte, por këtë herë në rolin e ndjekësit. Tani seria e tretë (foto më poshtë) kthehet pjesërisht në origjinë, me linja më të pastra dhe më horizontale.


Monitor sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”.
Monitor “Revista Monitor” shoqëruar me linkun e artikullit original.

Lexo lajme interesante

You may also like