Dokument i publikuar për kontrollin e pronës së Trump në Florida – Shqip

by admin
Spread the love

Departamenti Amerikan i Drejtësisë ka lëshuar një dëshmi me shkrim që konfirmon hetimin e Byrosë Federale të Hetimit (FBI) për pasurinë e ish-presidentit Donald Trump në Florida në fillim të këtij muaji.

Trump është nën hetim për keqpërdorim të mundshëm të dokumenteve.

Dokumenti i publikuar ofron një pasqyrë të provave që çuan në kontrollin e pasurisë së Trump në Mar-a-Lago.

“Agjentët e FBI-së, gjatë kontrollit të rezidencës së Trump në Florida më 8 gusht, gjetën dokumente në dhomën e tij të gjumit, një dollap në katin e parë dhe në zyrën e tij, të cilat ish-presidenti amerikan i kishte marrë nga Shtëpia e Bardhë pa autorizim”, thuhet në një raportim.

Publikimi i dokumentit vjen pasi një gjykatës federal të enjten urdhëroi Departamentin e Drejtësisë të lëshonte një version të redaktuar që ishte dorëzuar në gjykatë.

“Qeveria po kryen një hetim penal për heqjen dhe ruajtjen e pahijshme të informacionit të klasifikuar në ambiente të paautorizuara, si dhe fshehjen dhe heqjen e paligjshme të dokumenteve qeveritare,” tha ai.

Dokumenti është, në fakt, një deklaratë që citon prova që ishin shkak i mundshëm që qeveria amerikane të kërkonte një urdhër kontrolli për shtëpinë e ish-presidentit.

“Në deklaratë thuhej se në mesin e majit, agjentët e FBI kryen një ekzaminim paraprak të 15 kutive që u gjetën në pronën e Trump në Florida në fillim të vitit. Në dokument thuhet se agjentët gjetën 184 dokumente unike që ishin të shënuara – të klasifikuara. Në deklaratë thuhej se 25 dokumente ishin të shënuara si ‘TEP SEKRET’”.

“Interesi më i madh publik”

Ministria e Drejtësisë kundërshtoi publikimin e dokumentit, duke thënë se ai kishte “shumë të ngjarë të rrezikonte hapat e ardhshëm hetimor” dhe të zbulonte dëshmitarët.

Megjithatë, mediat kërkuan që dokumenti të bëhej publik, duke theksuar “interesin më të madh publik”.

Gjykatësi Bruce Reinhart tha javën e kaluar se ai besonte se kishte pjesë të deklaratës që mund të klasifikoheshin dhe urdhëroi Departamentin e Drejtësisë të prodhonte një version të redaktuar.

Një urdhër kërkimi u lëshua më 12 gusht, duke zbuluar hetimin e Departamentit të Drejtësisë.

Të dhënat e gjykatës tregojnë se FBI ka sekuestruar dokumente të klasifikuara nga shtëpia e Trump, por nuk ka dhënë detaje mbi informacionin që përmban.

Një kandidaturë e re e mundshme

Presidenti Joe Biden mohoi të kishte njohuri paraprake për kërkimin dhe tha se ai nuk po ndërhynte në hetimet e Departamentit të Drejtësisë.

Trump tha se nuk bëri asgjë të keqe, duke pretenduar se të gjitha dokumentet që mori nga Shtëpia e Bardhë kur la detyrën në janar 2021 ishin deklasifikuar tashmë dhe se ai do t’i kishte dorëzuar vetë dokumentet nëse i kërkohej.

Është e paqartë nëse hetimi do të çojë në akuza kundër Trump, i cili ka lënë të kuptohet se mund të kandidojë përsëri për president në vitin 2024. /tesheshi.com/

Lexo lajme interesante

You may also like