Çiftet që grinden janë ata që e duan më shumë njëri-tjetrin

by admin
Spread the love
728x90px

Që nga adoleshenca, ne kemi qenë të bindur se një marrëdhënie romantike është paqësore dhe pa probleme. Kjo është arsyeja pse ne rritemi me idenë që kur të gjejmë partnerin e duhur, çdo ditë do të jetë shumë e bukur. Por realiteti është krejt i ndryshëm: një çift nuk mund të anashkalojë kohërat e vështira që shkaktojnë mosmarrëveshje. Janë pikërisht këto momente që veprojnë si forcuese të çiftit! Sipas psikologëve, çiftet që debatojnë janë më të lumturit!

Pse janë më të lumtur çiftet që grinden?

Është vërtetuar shkencërisht se kur partnerët shprehin gjithmonë këndvështrimin e tyre ata debatojnë më shpesh, por ata janë gjithashtu më të lumtur pasi mësojnë të pranojnë njëri-tjetrin ashtu siç janë. Psikologët thonë se çiftet që debatojnë shpesh kanë më shumë të ngjarë të jenë së bashku për një kohë më të gjatë, pasi grindja lejon çiftet të përqendrohen në çështje që duhet të zgjidhen përpara se të bëhen probleme të mëdha.

Sipas një studimi, 44% e çifteve të martuar besojnë se grindja më shumë se një herë në javë ndihmon në mbajtjen e dialogut të hapur. Kjo tregon që çiftet ndiejnë nevojën për të diskutuar në mënyrë që t’u shpjegojnë partnerëve të tyre nevojat. Një studim tjetër sugjeron, se dy partnerët që diskutojnë janë të interesuar për njëri-tjetrin. Mos diskutimi tregon mosinteresim pasi nuk ka ndërmend të sqarohet.

Përfitimet e diskutimeve

Diskutimet ndihmojnë për të shmangur mërinë dhe shumë shpesh rezultojnë në veprim konstruktiv: kapërcimi i pengesave dhe marrje e një pamjeje më të shëndetshme për jetën. Të debatosh është e rëndësishme, por është edhe më e rëndësishme të mos tejkalosh kufijtë. Diskutimi duhet të jetë gjithmonë i qetë dhe i paqësor, nuk duhet të ketë shfaqje të dhunës, as fizike dhe as verbale.

Mos harroni se nëse e vlerësoni partnerin tuaj, kurrë nuk duhet të keni frikë të thoni atë që mendoni, por kurrë mos e bëni atë në një mënyrë ofenduese. Respekti reciprok është thelbësor!

ash-ads
Lajme interesante

You may also like