Berlini po kërkon prova që Nord Stream 2 plotëson kërkesat – Shqip

by admin
Spread the love

Rregullatori gjerman i energjisë tha se pret që kompania zvicerane Nord Stream 2 të japë garanci se tubacioni me të njëjtin emër plotëson kërkesat e organit të certifikimit duke ofruar informacion të përditësuar mbi infrastrukturën.

“Jemi në komunikim me kompaninë North Stream 2 dhe presim që të dorëzohen provat e nevojshme. Në Bundesnecagentura, ne po kontrollojmë me kujdes pajtueshmërinë me kërkesat rregullatore”, tha rregullatori në një deklaratë, raporton Reuters.

Agjencia Gjermane e Energjisë tha gjithashtu se po shqyrtonte një kërkesë nga kompania ukrainase e gazit Naftogaz dhe kompania e gazit GTSOU për të marrë pjesë në procesin e certifikimit Nord Stream 2.

Putin për dërgesat dhe mungesat

Nga ana tjetër, presidenti rus Vladimir Putin njoftoi se gazsjellësi i dytë do të mbushet nga mesi ose fundi i dhjetorit dhe tha se Rusia është gati të fillojë furnizimin me gaz të Evropës nëpërmjet Nord Stream 2 sapo të marrë lejen e duhur nga rregullatori gjerman.

“Tubi i parë i Nord Stream 2 është mbushur tashmë me gaz. Nëse rregullatori gjerman jep një leje furnizimi nesër, dërgesat do të fillojnë menjëherë ditën tjetër, 17.5 miliardë metra kub,” tha ai.

Ai kujtoi se përmes këtij gazsjellësi do të shpërndahen gjithsej 55 miliardë metra kub gaz natyror në vit.

“Duke pasur parasysh se mungesa e gazit në tregun evropian, sipas llogaritjeve tona, do të arrijë në 70 miliardë metra kub, 55 miliardë metra kub është një vëllim i mirë”, tha Putin. /tesheshi.com/

 

 

Lajme interesante

You may also like