​Aktivistët klimatik bllokojnë rrugët në Berlin

by admin
Spread the love

Lëvizja klimatike “Gjenerata e Fundit” bllokoi rrugët kryesore në kryeqytetin gjerman të hënën në mëngjes, duke kërkuar veprim urgjent për të hequr dorë gradualisht nga karburantet fosile.

Aktivistët klimatik dolën në rrugë kryesore gjatë orëve të pikut, duke shkaktuar bllokime të gjata trafiku në të gjithë qytetin.

Policia e Berlinit tha se deri më tani i është përgjigjur 21 veprimeve përçarëse dhe ka pastruar shumicën e rrugëve pa ndonjë incident të madh, raporton aa.

Në shtatë lokacione, oficerët vepruan menjëherë dhe aktivistët nuk arritën të bllokojnë ato rrugë, sipas një deklarate nga policia.

Dhjetëra aktivistë të klimës u arrestuan nga autoritetet. Javën e kaluar, lëvizja publikoi një letër të hapur për kancelarin Olaf Scholz dhe kërkoi masa urgjente për të trajtuar krizën klimatike.

Lëvizja po kritikon ashpër qeverinë për investime të mëtejshme në infrastrukturën e karburanteve fosile dhe rrezikimin e të ardhmes së njerëzimit. Ata po kërkojnë ndalimin e plotë të përdorimit të karburanteve fosile deri në vitin 2030.


Top Channel

You may also like