Agjentët rusë “besojnë se Putini është përfundimisht i sëmurë”

by admin
Spread the love

Sipas një raportimi, pas memos top-sekret agjentët rusë ‘besojnë se Putini është përfundimisht i sëmurë’.

Spekulimet rreth shëndetit të Vladimir Putinit kanë qarkulluar prej disa vitesh, por tashmë janë intensifikuar edhe më tepër, që kur ai urdhëroi pushtimin e Ukrainës, shkruan Sky News.

Tani, revista New Lines raporton se ka marrë një regjistrim audio të një oligarku të afërt me Kremlinin, i cili e përshkruan presidentin rus si “shumë të sëmurë me kancer në gjak”, megjithëse lloji i kancerit të gjakut nuk ishte specifikuar.

Ai thotë se një “memo top-sekret” u dërgua nga selia e FSB-së, agjencia ruse e sigurisë së brendshme, për të gjithë drejtorët e saj rajonalë.

Christo Grozev, kreu i hetimeve në Bellingcat, në një uebsajt të mirënjohur të kërkimeve mjeko-ligjore, tha: “Memorandumi udhëzoi shefat rajonalë që të mos u besonin thashethemeve për gjendjen përfundimtare të presidentit.

“Sipas një burimi në një nga njësitë rajonale që pa memorandumin, ky udhëzim i paprecedentë pati efektin e kundërt, me shumicën e oficerëve të FSB-së që filluan të besojnë se Putini vuan vërtet nga një gjendje e rëndë mjekësore.”

Revista vazhdon të detajojë dëshmitë e sëmundjeve të dukshme fizike të udhëheqësit rus, duke përfshirë vëzhgimet rreth ecjes së tij – siç përmendet në këtë histori të publikuar nga Sky News në fillim të kësaj jave.

Ai gjithashtu i referohet pamjes së tij të ndryshuar në kohët e fundit, duke përfshirë faktin që fytyra e tij tani është dukshëm më e fryrë – dhe sugjeron që kjo mund të nënkuptojë një formë mjekimi për një sëmundje.

Ashley Grossman, një profesoreshë e endokrinologjisë në Universitetin e Oksfordit, tha për New Lines: “Putini ka qenë gjithmonë një burrë në formë me një pamje paksa të dobët.

“Por gjatë dy viteve të fundit, ai duket se është mbushur në fytyrë dhe qafë. Pamja Cushingoid, përkon me përdorimin e steroideve.”

Pretendime të tilla rreth shëndetit të Putinit, natyrisht, nuk mund të verifikohen – dhe siç theksohet nga revista, ata në Rusi që mund të dëshirojnë të rrëzojnë liderin do të kishin një interes të madh në përhapjen e thashethemeve se ai ishte i pambrojtur ndaj largimit.

Rruga Press

Lexo lajme interesante

You may also like