Zelensky po përballet me shumë presion të brendshëm! Ukraina kërkon “përparim konkret” për anëtarësimin në NATO

by admin
Spread the love

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky po përballet me një presion të madh në shtëpi për t’u rikthyer nga samiti i NATO-s me rezultate “konkrete” për rrugën e anëtarësimit në aleancë, tha një ekspert i mbrojtjes dhe sigurisë. 

Duke folur për Sky News, Robert Clark tha se “acarimi” i presidentit ukrainas, për sa kohë duhet për të marrë një përgjigje në lidhje me anëtarësimin e vendit të tij, ishte “i kuptueshëm”. 

Zelensky do të vazhdojë të bëjë presion që hapat të ndërmerren pothuajse në një “bazë dypalëshe midis krerëve individualë të shteteve“, tha drejtori i mbrojtjes dhe sigurisë në Civitas UK. 

“Ka shumë presion politik brenda vendit që presidenti Zelensky të kthehet me përparim konkret, të demonstrueshëm drejt anëtarësimit në NATO,” tha ai. 


Top Channel

You may also like