X ka nisur të shesë username-in e përdoruesve jo aktivë për shifra që arrijnë deri në $50,000

by admin
Spread the love

Rrjeti social X, i njohur më parë si Twitter, ka filluar të shesë username-in e llogarive joaktive për një shumë të madhe prej $50,000.

Ndërsa faqja e internetit e kompanisë sugjeron se “ende nuk mund të lëshojë emra përdoruesish joaktivë në këtë moment“, një grup i brendshëm i njohur si @HandleTeam thuhet se ka filluar të punojë në një treg për usernames të papërdorura, raporton Forbes. Shitjet aktuale kanë ndodhur përmes thirrjeve me email për blerësit e mundshëm që kërkojnë tarifën e sheshtë.

Në nëntor të vitit të kaluar, në një thread ku flitej për ofrimin e “amnistisë” për llogaritë e pezulluara më parë, Musk pretendoi se “një numër i madh i usernames u zunë nga bots” dhe se ai “po synonte të fillonte t’i lironte ato muajin e ardhshëm“.

Në të njëjtin postim, një përdorues tjetër, Paris Vegas, sugjeroi që Musk të krijonte një Handle Marketplace ku përdoruesit mund të blinin dhe shesin username në një format të stilit eBay/ankand, duke sugjeruar se do të ishte një mënyrë e mirë që X të lironte këto emra dhe të gjeneronte disa të ardhura.

Në dhjetor, Musk tregoi se kompania do të fillonte së shpejti të lirojë hapësirën e emrave të 1.5 miliardë llogarive, megjithëse nuk është bërë asnjë njoftim publik për këtë liri. Vlen të përmendet, DemandSage tregon se që nga viti 2023 ka vetëm 1.3 miliardë llogari në tërësi në X, me vetëm 237.8 milionë prej tyre aktive çdo ditë.

You may also like