SHORTI I LIGËS SË KOMBEVE/ Shqipëria shmang superfuqitë, por nuk do të jetë e thjeshtë. Përsëri “grup vdekje” për Italinë

by admin
Spread the love
1a7253ebfd94147be1a9016b1f9dc492.jpeg

UEFA hedh sot në Paris shortin për edicionin e katërt të Ligës së Kombeve. Turneu i cili ka zëvendësuar miqësoret në kontinent, po tërheq mjaft interes edhe për faktin se u mundëson ekipeve kombëtare që të ndeshen me rivalë të të njëjtit nivel.

Megjithatë, ka edhe përjashtime dhe kjo shihet nga fakti që në Ligën B, ku gjendet edhe Shqipëria, në vazon e parë ka kundërshtarë si Anglia, që normalisht pritet të jenë në ligën elitare. Renditja dhe ndarja në vazo, janë bërë në bazë të rezultateve të arritura në këtë turne në edicionin e mëparshëm.

SHORTI

LIGA A
Grupi A1:
Kroaci, Portugali, Poloni, Skoci
Grupi A2:
Itali, Belgjikë, Francë, Izrael
Grupi A3:
Holandë, Hungari, Gjermani, Bosnjë Hercegovinë
Grupi A4:
Spanjë, Danimarkë, Zvicër, Serbi

LIGA B
Grupi B1: 
Çeki, Ukrainë, Shqipëri, Gjeorgji
Grupi B2:
Angli, Finlandë, Irlandë, Greqi
Grupi B3:
Austri, Norvegji, Slloveni, Kazakistan
Grupi B4:
Uells, Islandë, Mali i Zi, Turqi

LIGA C
Grupi C1:
Suedi, Azerbajxhan, Sllovaki, Estoni
Grupi C2:
Rumani, Kosovë, Qipro, Lituani/Gjibraltar*
Grupi C3:
Luksemburg, Bullgari, Irlanda e Veriut, Bjellorusi
Grupi C4:
Armeni, Ishujt Faroe, Maqedonia e Veriut, Letoni

LIGA D
Grupi D1:
Lituani/Gjibraltar, San Marino, Lihtenshtejn
Grupi D2:
Moldavi, Malta, Andorra

LIVE CEREMONIA

Ora 18:42 – Radha e Ligës A për të mësuar shortin, me skuadrat e mëdha që bëhen pjesë e tij. Huan Mata do të jetë ai që do të hedhë shortin.

Ora 18:32 – Tani e ka radhën Liga B ku bën pjesë edhe Shqipëria, me serbin Aleksandar Kolarov si ambasador për shortin.

bandicam 2024-02-08 18-32-20-208

Ora 18:20 – Shorti vazhdon me Ligën C të aktivitetit me grekun Giorgos Karagunis si ambasador për rrotullimin e goglave.

Ora 18:16 – Nis hedhja e shortit duke filluar me Ligën D.

Ora 18:11 – Zëvendës Sekretari i UEFA-s, Xhorxho Marketi, si zakonisht shpjegon procedurën e shortit të sotëm.

bandicam 2024-02-08 18-11-40-480

Ora 18:09 – Në skenë ngjitet letonezi Marian Pahars, ish-futbollist e tashmë trajner, i cili do të jetë një nga ambasadorët e shortit të sotëm.

Ora 18:06 – Prezantuesi Pedro Pinto bën përmbledhjen e aktivitetit të edicionit të kaluar.

Ora 18:00 – Ceremonia nis me himnin e aktivitetit të kënduar në sallë.

VAZOT
LIGA A
Vazo 1:
Spanjë, Kroaci, Itali, Holandë
Vazo 2: Danimarkë, Portugali, Belgjikë, Hungari
Vazo 3: Zvicër, Gjermani, Poloni, Francë
Vazo 4: Izrael, Bosnjë Hercegovinë, Serbi, Skoci

LIGA B
Vazo 1: Austri, Çeki, Angli, Uells
Vazo 2: Finlandë, Ukrainë, Islandë, Norvegji
Vazo 3: Slloveni, Irlandë, Shqipëri, Mali i Zi
Vazo 4: Gjeorgji, Greqi, Turqi, Kazakistan

LIGA C
Vazo 1: Rumani, Suedi, Armeni, Luksemburg
Vazo 2: Azerbajxhan, Kosovë, Bullgari, Ishujt Faroe
Vazo 3: Maqedoni e Veriut, Sllovaki, Irlandë e Veriut, Qipro
Vazo 4: Bjellorusi, Lituani/Gjibraltar*, Estoni, Letoni

LIGA D
Vazo 1: Lituani/ Gjibraltar*, Moldavi
Vazo 2: Maltë, Andorra, San Marino, Lihtenshtejn
*Vendoset pas play-out në mars

PANORAMASPORT.AL

You may also like