Shaqiri: Transformimi digjital i sistemeve arsimore siguron arsim bashkëkohor modern

by admin
Spread the love

Ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri sot po merr pjesë në Samitin e Transformimit të Arsimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Samiti synon të mobilizojë aksionin politik global, të kërkojë zgjidhje dhe të tregojë solidaritet në periudhën pas pandemisë, por edhe të përmirësojë cilësinë e arsimit.

Siç njoftoi Ministria e Arsimit dhe Shkencës, Samiti u hap me një diskutim mbi temën e lëvizjes globale drejt transformimit të arsimit, gjatë të cilit u theksua rëndësia e solidaritetit, si dhe rëndësia e fokusimit në zëri i të rinjve.

U mbajt edhe një debat kushtuar dialogut ndërmjet brezave, në të cilin morën pjesë të rinj dhe liderë politikë, me qëllim që dialogu pjesëmarrës të transformojë arsimin.

Fokusi i ditës së dytë të Samitit është se si të sigurohet një e ardhme dixhitale për çdo fëmijë dhe domosdoshmëria e bashkimit global dhe aplikimi i një qasjeje të barabartë ndaj transformimit dixhital.

“Gjatë disa seancave u zhvilluan biseda të drejtpërdrejta për veprimet që duhet të ndërmerren që sistemet arsimore të transformohen dhe të sigurojnë avancimin e zhvillimit përmes arsimit për të gjithë”, bëri me dije Ministria e Arsimit.

Në të njëjtën kohë, u theksua rëndësia e përdorimit të zgjidhjeve dixhitale në ofrimin e arsimit cilësor për çdo fëmijë, si një mënyrë e aksesit të vazhdueshëm në arsim për fëmijët, të rinjtë dhe mësuesit.

“Rinia janë motori i së ardhmes së një vendi, prandaj ballafaqimi me sfidat në shekullin e 21-të dhe përvetësimi i njohurive të reja për avancimin e procesit arsimor janë gjithmonë prioritet i Qeverisë dhe Ministrisë”, njofton Ministria e Arsimit dhe Arsimit dhe Kultura.

Lexo lajme interesante

You may also like