Rusët po blejnë apartamente në Mariupol

by admin
Spread the love

Reklamat për pronat në qytetin e pushtuar të Mariupolit po shfaqen në faqet e internetit dhe mediat sociale ruse, sipas Meduza.

Rreth 100 grupe thuhet se janë gjetur në VKontakte duke postuar reklama për blerjen, shitjen dhe marrjen me qira të shtëpive në qytetin ukrainas. Mariupol u bombardua rëndë nga forcat ruse në vitin 2022, ndërsa ata u përpoqën të merrnin qytetin port jugor.

OKB-ja më vonë tha se 90% e ndërtesave të banimit dhe 60% e shtëpive private u shkatërruan në beteja. Kryetari i bashkisë së Mariupol vlerësoi se 10,000 njerëz u vranë.

Disa nga ata që kërkonin shtëpi në zonë thanë se do t’i konsideronin shtëpitë “në çdo kusht” dhe ishin gati të rivendoseshin në ato pas bombardimeve.

Një blerës potencial, Olesya, tha se e konsideronte atë një “investim të mirë” dhe se një “e ardhme e shkëlqyer” e pret qytetin nën krahun e Rusisë. Eldar tha se ata besonin se qyteti do të “lulëzojë” në të ardhmen e afërt dhe do të jetë një “vend i mirë për t’u çlodhur”.


Top Channel

You may also like