Mbretëria e Bashkuar: Luftime të ashpra rreth ishujve në Kherson

by admin
Spread the love

Luftimet e ashpra kanë vazhduar rreth ishujve në Dnipro të ulët në rajonin e Kherson në gjysmën e parë të shtatorit, sipas Ministrisë së Mbrojtjes të Mbretërisë së Bashkuar.

“Të dyja palët kanë nisur bastisje me ekipe me varka të vogla kundër ishujve dhe kundër brigjeve të lumenjve të kundërt”, tha ajo në përditësimin e fundit të inteligjencës.

“Numri i forcave të përfshira është relativisht i vogël në krahasim me frontet e tjera; megjithatë, të dyja palët e shohin zonën si strategjikisht të rëndësishme. Ajo gjithashtu ofron mundësinë për të tërhequr njësitë e kundërshtarit të tyre larg nga luftimet intensive në rajonet Zaporizhzhia dhe Donetsk.”


Top Channel

You may also like