Maratonisti Dario Ivanovski regjistroi rekord të ri shtetëror në Sevilje të Spanjës – Shqip

by admin
Spread the love

Dario Ivanovski vendosi një rekord të ri të maratonë në Maqedoninë e Veriut , me kohën  2 orë 8 minuta e 25 sekonda me çka e përmirësoi rekordin e tij të mëparshëm për gati 3 minuta. Ivanovski  kë rezultat e  shënoi sot në maratonën që u mbajt në Sevilja të Spanjës, ku morën pjesë 250 maratonistë elitë nga e gjithë bota  që kanë  përmbushur normën ose rezultatin më të mirë për pjesëmarrje në Lojërat Olimpike në Paris dhe Kampionatin Evropian të Atletikës. në Romë.

Përkundër rekordit  shtetëror, Dario Ivanovski  akoma nuk ka  normë për pjesëmarrje në Lojërat Olimpike Verore  “Parizi 2024” dhe për pjesëmarrje  në kampionatin evropian të atletikës pas  është  vetëm 15 sekonda larg normës.

You may also like