Kuvendi sot pritet t’i shkarkojë ministrat Fatmir Mexhiti dhe Azir Aliu

by admin
Spread the love

Kuvendi sot në kuadër të seancës së 143 -të, me kërkesë të kryeministrit teknik Talat Xhaferi, duhet t’i shkarkojë ministrin e Shëndetësisë, Fatmir Mexhitin dhe të Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Azir Aliu. Për ministra të rinj janë zgjedhur Ilir Demiri, për ministër të Shëndetësisë dhe Naim Bajrami, për ministër të Shoqërisë Informatike dhe Administratë.

Xhaferi dje ka parashtruar kërkesë për shkarkimin e Mexhitit dhe Aliut dhe sipas Rregullores mund të elaborojë kërkesën. Në bazë të nenit 221 nga Rregullorja e Kuvendit, me propozim për shkarkimin e anëtarit të Kuvendit, do të hapet debat, ndërsa anëtari i Qeverisë për të cilin është marrë propozim për shkarkim, mund të deklarohet pas propozimit në kohëzgjatje prej 15 minutave. Për t’u shkarkuar ministri, nevojiten janë 61 vota, ndërsa po të njëjtat vota duhet për zgjedhjen e tij.

MARKETINGYou may also like