Kuota e grave në politikë “përplas” aktivisten Liridona Beqiri dhe politikanen Melinda Rashidi – Shqip

by admin
Spread the love

Përderisa aktivistja Liridona Beqiri mendon se forumet e grave nëpër strukturat partiake janë mendësi e vjetër komuniste dhe nuk ndikojnë në arritjen e barazisë dhe avancimit të statusit të grave në shoqëri, Melinda Rashidi e mendon se kuotat duhet të ekzistojnë sepse shoqëria në Maqedoni është ende e papjekur për të funksonuar pa kuota.

Kuotat e përfaqësimit të grave nëpër lista të partive nuk janë vlerë evropiane, sipas Liridona Beqirit.

Ndërsa Rashidi shtoi se edhe në vendet më të përparuara në botë nuk është arritur përfaqësimi adekuat i grave në politikë.

Debatin mes aktivistes, Liridona Beqiri dhe politikanes, Melinda Rashidi mund ta ndiqni në videon më poshtë!

You may also like