Kovaçevski në Athinë do të merr pjesë në darkën joformale për Ballkanin Perëndimor

by admin
Spread the love

Kryeministri Dimitar Kovaçevski sot në Athinë do të marrë pjesë në darkën joformale të liderëve të Ballkanit Perëndimor dhe liderëve të vendeve anëtare të BE-së nga rajoni, e cila do të organizohet nga kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis.

Darka joformale mbahet me rastin e 20-vjetorit të Samitit BE – Ballkani Perëndimor në Selanik dhe “Deklaratës së Selanikut”.

Darka joformale do të jetë një mundësi për liderët që të diskutojnë për zgjerimin dhe të ardhmen evropiane të rajonit në 20 vjetorin e “Deklaratës së Selanikut” të Samitit BE-Ballkani Perëndimor, i cili hapi më konkretisht perspektivat për anëtarësimin e Vendet e Ballkanit Perëndimor në BE.

Në darkën joformale do të marrin pjesë presidentët e Këshillit Evropian Charles Michel dhe Komisionit Evropian Ursula Von Der Leyen, liderët e vendeve të Ballkanit Perëndimor – presidenti serb Aleksandar Vuçiq, presidenti malazez Jakov Milatoviq, kryeministri i Bosnjës dhe Hercegovina Borjana Kristo dhe kryeministri i Kosovës Albin Kurti, si dhe kryeministrat e vendeve anëtare të BE-së nga rajoni dhe miq të zgjerimit – i Kroacisë, Andrej Plenkoviç, i Rumanisë, Ion-Marcel Čolaku dhe i Bullgarisë, Nikolaj Denkov.

MARKETING
You may also like