Historiani Oliver Jens Schmitt dhe perspektiva e tij mbi shqiptarët

by admin
Spread the love

Eksperti i njohur i çështjes shqiptare, historiani Oliver Jens Schmitt, sjell sonte perspektivën e tij mbi historinë dhe të tashmen e shqiptarëve.

– Përse e cilëson Kosovën si shtyllë të botës demokratike në rajon?

– Cila ishte forca mobilizuese e shqiptarëve në vitet e 90-ta?

– Çfarë gabime janë bërë në interpretimin e historisë shqiptare?

– Përse, sipas Schmittit shqiptarët nuk i besojnë njëri-tjetrit?

– Cila është figura shqiptare më e shquar e Ballkanit? –

Përse thotë se Ismail Kadare e kritikoi librin “Skënderbeu” pa e lexuar fare atë?

Këto dhe shumë të tjera mund t’i ndiqni sonte në Rubikon me Adriatik Kelmendin, me fillim nga ora 20:45, në Klan Kosova.

Mos e humbisni!

 

Lexo lajme interesante

You may also like