Gjermania merr masa kundër urrejtjes në internet

by admin
Spread the love

Policia gjermane ka ndërmarrë sërish një goditje mbarëkombëtare ndaj postimeve të urrejtjes në internet. Policët ndërhynë në 16 lande. Dita e aksionit u zhvillua për të nëntën herë.

Policia ka ndërhyrë mëngjesin e sotëm në të gjithë Gjermaninë kundër urrejtjes dhe nxitjes së urrejtjes në internet. Siç njoftoi Zyra Federale e Policisë Kriminale (BKA) në Wiesbaden, pati gjithsej rreth 130 “masa policore”, si kontrolle dhe marrje në pyetje.

Dita e aksionit, e cila synon autorët e postimeve të paligjshme, u zhvillua për të nëntën herë.

BKA sqaroi për këtë temë: “Nxitja për krim, kërcënimi, shtrëngimi ose nxitja e urrejtjes në internet janë vepra të dënueshme me burgim deri në pesë vjet”.

Shumë postime urrejtjeje në vitet e mëparshme

Sipas të dhënave, në vitin 2022 policia regjistroi pothuajse 3400 raste të postimeve të urrejtjes – vitin e kaluar kishte ende rreth 2410.

Përveç kësaj, shumë postime të dënueshme penalisht nuk raportohen, tha BKA. Këto raportohen vetëm te operatorët e rrjetit ose shprehen në biseda të mbyllura. Prandaj mund të supozohet se ka një zonë të madhe gri.

Urrejtja dhe nxitja e urrejtjes në internet është një terren pjellor për radikalizëm dhe një burim frymëzimi për akte dhune.

Ndihma e popullit

Në lidhje me arrestimet në Hamburg, policia kërkon ndihmën e publikut për të luftuar urrejtjen dhe nxitjen e urrejtjes në internet. Kushdo që gjen ose përjeton postime urrejtjeje në internet duhet t’i raportojë ato në polici. Gjithashtu, mesazhet e urrejtjes duhet të raportohen tek ofruesit e mediave sociale, pasi këta janë të detyruar, sipas policisë, të heqin përmbajtjen e dënueshme./DW


Top Channel

You may also like