Etiopianët hidhen në pishinën e fortesës për festivalin e shenjtë kristian Timket (fotogaleri)

by admin
Spread the love

Celebrimet kanë nisur në qytetin historik të Etiopisë, Gondar për celebrimin e pagëzimit të Krishtit në lumin Jordan, që konsiderohet një nga festivalet më të rëndësishëm fetare në vend.

Festimet e sotme nisën që para lindjes së diellit me qindra të rinj që përdorën pishinën para një prej fortesave të Gondar’s për të bërë pagëzimet e tyre.

Ceremonitë sivjet raportohet se ishin më të përmbajtura prej dhunës së armëve në rajonin  Amhara mes militantëve vendas dhe trupave qeveritare muajt e fundit.

Festimet vijuan teksa në mbrojtje të eventit kishte roje të armatosura, tregojnë pamjet e publikuara nga rrjeti BBC.

Një ditë më parë, të premten kore këngëtarësh besimtarë kishin dalë në rrugë me imitime të kutisë së besëlidhjes, ku sipas traditës besohet se mbaheshin “dhjetë komandamentet” kristiane.

Priftërinjtë i sillnin ato në fortesën e Gondar, ku do të mbahen deri në fund të ceremonive festive.