Dhjetra gra marshojnë në Tiranë me sloganin “Nata është e jona”, në shenjë simbolike për të drejtat e gruas – Shqip

by admin
Spread the love

Një grup i madh i grave dhe vajzave u mblodhën këtë mbrëmje për të marshuar drejt selisë së kryeministrisë në Tiranë, duke shprehur kërkesat e tyre për barazi dhe respekt të të drejtave të gruas në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Në një akt simbolik të protestës, ato ndaluan para ndërtesës qeveritare dhe dogjën sutjenat si shenjë sfide ndaj normave të pranuara shoqërore.

Manifestimi, i cili mbante sloganin “Nata është e jona”, u pasua nga pjesëmarrja e gazetares së njohur Zhaklin Lekatari, e cila u bashkua me protestuesit në thirrjet e tyre për liri dhe të drejta të barabarta. Ky veprim u shfaq si një mesazh i fuqishëm për të kundërshtuar diskriminimin dhe për të nxitur një dialog më të hapur rreth çështjeve të gjinisë.

You may also like