Burgoset ndërtuesi ‘kauboi’ që kërcënonte familjet për paratë pasi u ‘shkatërronte’ shtëpitë në Britani (fotot)

by admin
Spread the love

Një punonjës ndërtimi është burgosur sot në Britani pasi kishte intimiduar rreth 50 familje duke u marrë një total prej 650,000 paundë, për punime që më shumë prishnin sesa riparonin shtëpitë e tyre.

36 vjeçari Lawrence Martin, shënjestronte njerëz të dobët si një grua që kërkonte punimet për babanë saj të sëmurë, shkruan rrjeti vendas TheSun.

Ndërtuesi i pakualifikuar më pas niste presionin ndaj klientëve të tij në rajonet Hampshire e Isle of Wight që ata të dorëzonin paradhënie të mëdha, u tha në gjykatë.

Ai më pas deklaronte se më shumë punime të kushtueshme duheshin kryer dhe në fakt nuk e përfundonte kurrë punën.

Burri nga Southampton, i linte viktimat e tij me shtëpi të papërfunduara ose të shkatërruara, pa llogaritur dëmet financiare në dhjetra mijëra paundë.

Kur klientët i kërkonin përsëri paratë e parapagimit ai u thoshte se “ke më shumë shanse të fitosh llotarinë” dhe ata detyroheshin të paguanin sërish për të riparuar dëmet e kryera nga ‘puna’ e Martin.

Çifti Mark e Chrissie Bacon kishin paguar paradhënie 44,000 paundë për konvertimin e garazhit të tyre në një dhomë për babanë e sëmurë të gruas.

Por Martin nuk realizoi punën kur ata e morën në verën e 2021.

Chrissie tha: “Ishte një gabim i rëndë e i kushtueshëm, ka qenë nga periudhat më të vështira të jetës. Në atë kohë shëndeti i babait përkeqësohej, ne i kërkonim Lawrence të përfundonte punimet po ai nuk e bënte.”

Çifti kishin shpenzuar të gjitha kursimet e tyre dhe rrjedhimisht u detyruan të merrnin sërish kredi për të riparuar dëmin e punës së Martin.

Ndërtuesi u dënua sot me pesë vjet burg pasi pranoi dy akuza mashtrimi tregtar deh një akuzë mashtrimi.

Mes klientëve të Martin përfshiheshin një grua e ve, persona me paaftësi dhe familja e një burri të sëmurë.

Prokurori Ethu Crorie tha: “Ai jepte përshtypjen se ishte një profesionist i suksesshëm dhe vinte në presion klientët të pranonin kushtet e tij për të punuar shpejt, duke u kërkuar paradhënie te medha. Gjatë punës ai identifikonte punime të tjera që ‘duheshin kryer’ me kosto të mëdha”.

“Klientët ndjeheshin të detyruar të pranonin punimet e shtuara, por në të vërtetë Martin i gënjente me justifikime të ndryshme për punimet dhe se ku shkonin paratë./TheSun/