Alpinistja nga Kosova ngjit 8611 metra në Malin e Egër, vazhdon projektin për ngjitjen e 14 majave më të larta në botë

by admin
Spread the love

Uta Ibrahimi, alpinistja nga Kosova ka ngjitur Malin e Egër, i cili shtrihet në kufirin mes Kinës dhe Pakistanit.

Ajo mundi të ngjitet në lartësinë 8611 metra mbi nivelin e detit duke sfiduar terrenin e thepisur dhe tejet të vështirë por dhe kushtet atmosferike. Për alpinisten nga Kosova ky rrugëtim është një tjetër sukses, ndërsa  jep një frymëzim të fuqishëm komunitetit alpinist shqiptar. Mali i Egër është i 11-ti që ngjit Uta Ibrahimi pas një sërë eksperiencash dhe sfidash të ndryshme

Alpinistja nga Kosova, nisi në vitin 2017 një projekt për ngjitjen e 14 majave më të larta në botë. Projektin e saj e ndali pandemia e Covid 19, por pavarësisht kësaj ajo po vijon rrugëtimin e saj. Ibrahimit tashmë I kanë mbetur dhe tre male për të ngjitur.


Top Channel

//Google Analytics - REMOVE TOMORROW window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-7855069-1');

//Facebook // window.fbAsyncInit = function() { // FB.init({ // appId: '1715618661991455', // xfbml: true, // version: 'v2.10' // }); // FB.AppEvents.logPageView(); // };

// (function(d, s, id) { // var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; // if (d.getElementById(id)) { // return; // } // js = d.createElement(s); // js.id = id; // js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; // fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); // }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

You may also like