Alarm në Palermo, zjarri në grumbullimin e mbeturinave ndot ajrin

by admin
Spread the love

Një alarm është ngritur në Palermo mbi ndotjen toksike të shkaktuar nga një zjarr i fundit në një grumbullim mbeturinash.

Agjencia mjedisore siciliane ARPA tha në një raport të ri se nivelet e dyoksidit ishin 35 herë më shumë se niveli i lejuar në ajër në disa zona të qytetit.

Raporti u bazua në analizat e mostrave të reja të ajrit. Zjarri në grumbullimin e Bellolampos më 24 korrik ka ndikuar në cilësinë e ajrit në disa zona të Palermos, veçanërisht në rrethin Borgo Nuovo.

Më 30 korrik, kryetari i bashkisë së Palermos, Roberto Lagalla nënshkroi një urdhër duke thënë se njerëzit në zonën e zjarrit duhet të lajnë mirë frutat dhe t’i hanë pa lëvozhgë, të mos hanë mish, produkte qumështi dhe vezë, dhe të shmangin ushqimin e kafshëve për 15 ditë.


Top Channel

You may also like