Zelensky: Niveli real i humbjeve të Rusisë është i fshehur nga shoqëria ruse

by admin
Spread the love

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskyy, ka mbajtur fjalimin e tij të përditshëm, ku është shprehur se luftimet më të ashpra gjatë kësaj jave janë përqendruar në Donbas – Bakhmut dhe Soledar.

Ai tha se ushtria ruse ka shpenzuar tashmë po aq jetë të njerëzve të saj dhe aq municion sa ndoshta nuk ka shpenzuar në dy luftërat çeçene së bashku por sipas tij niveli real i humbjeve të Rusisë është i fshehur nga shoqëria ruse.

“Ne i mbajmë pozicionet tona. Dhe në këto dhe disa drejtime të tjera në rajonin e Donetskut, ushtria ruse ka shpenzuar tashmë po aq jetë të njerëzve të saj dhe aq municion sa ndoshta nuk ka shpenzuar në dy luftërat çeçene së bashku. Por niveli real i humbjeve të Rusisë është i fshehur nga shoqëria ruse. Dhe kjo kokëfortësi absolutisht e çmendur e pronarëve të Rusisë së sotme është treguesi më i mirë se gjithçka që ata u thonë disa liderëve të huaj për gatishmërinë e tyre të pretenduar për negociata është po aq e rreme. Kur dikush mendon për negociata, ai nuk kërkon mënyra për të mashtruar të gjithë rreth tij për të dërguar dhjetëra apo qindra mijëra njerëz të tjerë në mulli të mishit – të mobilizuar apo në formën e disa mercenarëve. Ne jemi gati për paqe, për një paqe të drejtë dhe të drejtë, formulën e së cilës e kemi shprehur shumë herë. Bota e di pozicionin tonë. Ky është respekt për Kartën e OKB-së, respekt për integritetin tonë territorial, respekt për popullin tonë dhe përgjegjësi e duhur për terrorin – ky është dënim për të gjithë ata që janë fajtorë dhe kompensim i plotë nga Rusia për dëmin e shkaktuar ndaj nesh. Ukraina do të jetë e lirë. Dhe i gjithë kufiri ynë do të rivendoset – si në tokë ashtu edhe në det. Si në lindje ashtu edhe në jug.”- tha ai.


Top Channel

Lexo lajme interesante

You may also like