Zbulohen detaje të reja nga beteja ligjore e Brad dhe Angelina – Shqip

by admin
Spread the love

Beteja e Brad Pitt dhe Angelina Jolie për një punishte vere franceze ka kaluar pritshmëritë. Një kompani e themeluar nga Jolie ka ngritur një padi 250 milionë dollarësh kundër ish-bashkëshortit të saj duke pretenduar se ai dhe një bandë miqsh nisën një fushatë dinake për të “marrë kontrollin” e kantinës franceze që ata blenë si çift “në hakmarrje për procedurat e divorcit dhe kujdestarisë” dhe për të “siguruar… Jolie nuk do të shihte kurrë asnjë monedhë” nga fitimet e saj të mëdha.

Padia pretendon gjithashtu se Pitt u përpoq të përdorte aksionet e mëdha financiare të Jolie në kantinë për ta detyruar atë të nënshkruante një “klauzolë të heshtjes” që do ta heshte atë nga diskutimi i rrethanave që çuan në divorcin e tyre dhe se Pitt shpërdoroi miliona para të kompanisë për “projekte kotësie”, duke përfshirë më shumë se një milionë dollarë në një pishinë.

Dokumentet gjyqësore të paraqitura të martën në Los Angeles, pretendonin se pasi dyshja blenë pronën prej 1300 hektarësh në jug të Francës në vitin 2008, ata investuan së bashku dhjetëra miliona dollarë për ta riparuar atë.

Padia thotë se Jolie dhe Pitt zotëronin secili 50% nëpërmjet një rrjeti të komplikuar kompanish dhe se “shumë nga pasuria personale e Jolie” ishte e lidhur në kantinë.

Aty thuhet se dyshja kishin një marrëveshje që aktorja e filmit “Malificent” do të mbikëqyrte projektet e tyre humanitare, duke përfshirë Fondacionin Jolie-Pitt, ndërsa “mbikëqyrja e investimit të çiftit në Chateau Miraval u la në duart e Pitt”.

Në mënyrë të mprehtë, gazetat pretendojnë se ndërsa kantina e verës fitoi çmime dhe u bë një pasuri jashtëzakonisht e vlefshme nën pronësinë e tyre “nuk ishte gjithçka mirë”, duke shtuar, “Pitt zhvilloi një problem të pranuar publikisht të abuzimit me alkoolin”.

Ai gjithashtu gërmon luftën famëkeqe në një fluturim privat në vitin 2016, duke thënë se “pas një incidenti serioz dhe të publikuar ndërkombëtarisht midis Pitt, Jolie dhe fëmijëve të çiftit, Jolie paraqiti kërkesën për divorc”.

Padia u ngrit nga Nouvel, kompania që Jolie themeloi për të mbajtur aksionet e saj në kantinë, të cilën ajo ia shiti së fundmi gjigantit të pijeve Stoli.

Ai shton, “Në hakmarrje për procedurat e divorcit dhe kujdestarisë, Pitt filloi një fushatë të shumëanshme dhe shumëvjeçare për të marrë kontrollin e Chateau Miraval dhe për të përvetësuar asetet e kompanisë për përfitimin e tij dhe të kompanive dhe miqve të tij. Duke e emëruar veten pronar të ligjshëm të Chateau Miraval, objektivat e tij binjake ishin të uzurponte vlerën e kompanisë së Jolie, Nouvel, dhe të merrte pronësinë e vetme të Chateau Miraval.

Gazetat pretendojnë se pas paraqitjes së divorcit, Pitt thjesht drejtoi kantinë pa u konsultuar me Jolie, se kur ajo u përpoq të merrte informacion dhe më shumë kontroll, ai e “kundërshtoi” atë dhe se ai u përpoq në mënyrë të pahijshme të “bllokonte Jolie dhe Nouvel nga marrja e informacionit rreth ose menaxhimin e Chateau Miraval.”

Ai gjithashtu pretendon se ai “krijoi dhe ekzekutoi një plan për të lëvizur fshehurazi asetet nga Chateau Miraval… në kompanitë në pronësi të tij dhe miqve të tij, duke zhvlerësuar kështu interesin e Jolie”.

Çifti e bleu pasurinë tre vjet pasi filluan të takoheshin. Ata u martuan në një kishëz në tokën e saj në vitin 2014./Botapress.info/

You may also like