Zaev mbledh në takim partnerët e koalicionit, do të diskutohen hapat e radhës pas dorëheqjes së tij

by admin
Spread the love

Kryeministri i dorëhequr Zoran Zaev u ka bërë thirrje partnerëve të koalicionit qeverisës që të takohen sot në Qeveri. Takimi do të mbahet pasditen e sotme. Kështu kanë konfirmuar për “360 gradë”.

Zaev mbledh partnerët pasi mbrëmë vonë dha dorëheqjen si kryeministër dhe kryetar i LSDM-së, duke marrë përgjegjësinë për rezultatin e zgjedhjeve lokale, në të cilat partia në pushtet humbi shumicën e komunave në vendin ku kishte kryetarët e saj dhe shumicën në këshillat e katër vitet e fundit, duke përfshirë qytetin e Shkupit dhe pothuajse të gjitha komunat e Shkupit.
Nuk ka informacione se kur Zaev do ta dorëzojë zyrtarisht dorëheqjen në Kuvend, pas së cilës e gjithë qeveria e tij, e cila u zgjodh në fund të gushtit të vitit të kaluar, do të japë dorëheqje deri në zgjedhjen e një kryeministri tjetër dhe një qeverie të re.

Sipas nenit 93 të Kushtetutës, dorëheqja e kryeministrit, vdekja ose paaftësia e tij e përhershme për të kryer funksionin, sjellin dorëheqjen e Qeverisë. Mandati i Qeverisë përfundon nëse kryeministri jep dorëheqjen, nëse i votohet mosbesimi Kuvendit ose shpërndahet Kuvend.

Sipas nenit 219 të Rregullores së Kuvendit, megjithatë, Qeveria, kryeministri ose ndonjë anëtar i Qeverisë mund të japë dorëheqje. Dorëheqja e Qeverisë ose e kryeministrit i paraqitet kryetarit të Kuvendit me shkrim dhe mund të shpjegohet… Dorëheqja e Qeverisë ose e kryeministrit menjëherë ua dorëzon kryetari i Kuvendit deputetëve dhe Presidentit. të Republikës.

Më tutje, neni 220 thotë se Kuvendi në seancën e parë të radhës, pa debat, konstaton se mandati i kryeministrit, Qeverisë apo anëtarit të Qeverisë përfundon në ditën e seancës.

Lajme interesante

You may also like