UNICEF reagon ndaj diskriminimit të 11 vjeçares nga Gostivari

by admin
Spread the love
UNICEF dënon diskriminimin e bërë ndaj nxënëses 11 vjeçare nga Gostivari dhe kërkon urgjentisht që të bëhen përpjekje më të mëdha kolektive për t’u mundësuar të gjithë fëmijëve të ushtrojnë të drejtën e tyre për arsim cilësor dhe gjithëpërfshirës.  UNICEF beson se autoritetet shtetërore dhe lokale do të kryejnë një  hetim që do të përcaktojë përgjegjësinë e atyre që nuk respektuan të drejtat e një fëmije me aftësi të kufizuara.

“Në dhjetë vitet e fundit vendi ka bërë përpjekje të mëdha për të ndërtuar një shoqëri gjithëpërfshirëse dhe për të futur masa për të mbështetur arsimin gjithëpërfshirës. Parandalimi i një fëmije me aftësi të kufizuara që të ndjekë mësimet me bashkëmoshatarët e tij në një shkollë të rregullt dhe izolimi i një fëmije me aftësi të kufizuara nga bashkëmoshatarët e tyre cenon të drejtën e saj për arsim cilësor dhe gjithëpërfshirës të garantuar nga Ligji për Arsimin Fillor”, thuhet në një deklaratë të UNICEF-it.


Lexo lajme interesante

You may also like