Tashmë kemi humbur luftën në Gaza! – Shqip

by admin
Spread the love

Izraeli e ka humbur luftën kundër Hamasit në Rripin e Gazës, tha të dielën ish-komandanti ushtarak izraelit, gjenerali Yitzhak Brick.

“Nuk mund të gënjesh shumë njerëz për një kohë të gjatë. Ajo që po ndodh në Rripin e Gazës dhe kundër Hezbollahut në Liban, herët a vonë do të shpërthejë në fytyrat tona dhe më pas e vërteta do të zbulohet në të gjithë fshehtësinë e saj“, tha Brick, një ish-gjeneral major, në një artikull në gazetën Maariv.

Brick tha se fronti i brendshëm i Izraelit “nuk është gati për një luftë rajonale, e cila do të jetë mijëra herë më e vështirë dhe më serioze se lufta në Rripin e Gazës”.

“Çdo ditë ushtarët tanë vriten dhe lëndohen rëndë nga kurthe të mjeteve shpërthyese kur hyjnë në shtëpi pa asnjë kontroll dhe pa marrë masat e duhura para se të hyjnë. Shefi i Shtabit e humbi kontrollin e fushës shumë kohë më parë, por filloi të emëronte kolonelë dhe nënkolonelë sipas dëshirës. Ky është skandali më i rëndë që nga krijimi i ushtrisë”, tha Brick.

“Nëse skaloni politik dhe ushtarak vazhdon në këtë mënyrë, ne do të gjendemi në një situatë shumë më të keqe se situata që kishim përpara se të fillonim sulmin në Rripin e Gazës. Ne do të humbasim sukseset që kemi arritur dy qëllimet e luftës: të rrëzojmë Hamasin dhe t’i kthejmë të rrëmbyerit të gjallë në shtëpi. Ne do të vazhdojmë të paguajmë një çmim shumë të lartë për humbjen e ushtarëve tanë edhe në zonat që kemi shpallur nën kontrollin tonë, si qytetet e Gazës dhe Xhabaliya apo rrethet e Zaytun dhe Shujaiyya. Ne kthehemi atje për të luftuar përsëri pa qëllim.

Tashmë e kemi humbur luftën me Hamasin dhe po humbasim aleatët në mbarë botën me shpejtësi marramendëse. Manovra për të cilën brohoriste i gjithë kombi i Izraelit nuk i qëndroi provës dhe nuk solli rezultatin që të gjithë kishin shpresuar”, paralajmëroi Brick.

“Nëse nuk arrijmë të kthejmë të gjallë disa prej të rrëmbyerve, kjo luftë do të mbetet e skalitur në mendjen e publikut si dështimi më i madh në luftërat e Izraelit që nga themelimi i shtetit, si nga goditja e tmerrshme që morëm nga Hamasi më 7 tetor 2023, si dhe nga dështimi i madh në luftimet në Rripin e Gazës”, përfundoi Brick. /tesheshi.com/

 

 

You may also like