Studim interesant për personat që hanë ushqim djegës

by admin
Spread the love

Personat që konsumojnë më shumë ushqime të djegësta kanë 40% më pak rrezik për infarkt në zemër.

Të hani ushqim te djegëst është gjetur lidhje me rrezik më të ulët për të përjetuar ndonjë infarkt fatal në zemër, thanë shkencëtarët.

Ata kanë gjetur njerëzit të cilët kanë konsumuar ushqime të djegësta, katër herë brenda javës, dhe kanë ardhur në përfundim që kanë pasur 40% më pak gjasa të vdesin nga një infarkt në zemër, raporton “The Indepedent”, transmeton lajminet.

Dhe rreziku ndaj vdekjes nga të gjitha shkaqet tjera ishte 23% më i ulët në krahasim me personat të cilët nuk konsumojnë ushqime të djegësta.

 

Lexo lajme interesante

You may also like