Shëndetësi, infermierët kërkojnë paga më të larta

by admin
Spread the love

Ata thonë se është e padenjë më të komentohet, sepse askund në rajon infermierët nuk marrin pagë deri në minimum. Ata do të kërkojnë përfshirje më aktive të sindikatave, sepse sipas tyre, negociatat me Ministrinë e Financave nuk po shkojnë mirë.

“Mospërputhjet me marrëveshje kolektive të cilat nuk janë respektuar në këtë moment, më duket se do të zëvendësohen sërish. E kemi thënë shumë herë dhe do ta themi sërish, në bazë të koeficienteve 1 deri në 3 janë pagat tona krahasuar me mjekët, kurse bazuar në shtojcat prej 1 deri në 5. Мe rritje të tilla lineare tek të gjithë, mbetet i njëjti dallim, kështu që ne nuk përshtatemi. Na mungojnë grupe me kontratat kolektive, duhet të marrim koeficientet në bazë të të cilave punojmë në spitale dhe kjo është thelbësore.”, – deklaroi Gordana Beshioska nga Sindikata e infermierëve.

Ata thonë se nëse pajtohen të gjitha shoqatat mund të marrin edhe masa më radikale që autoritetet t’i dëgjojnë.

“Ne, në një farë mënyre, jemi të poshtëruar sa i përket raporteve të masave ligjore. Ne nuk do të ndalemi këtu, do të luftojmë bashkë me unionin, bashkë me sindikatat për të arritur qëllimin.”, – theksoi kryetari i Shoqatës së infermierëve – Gostivar, Xhevad Saliu.

Regjistrimi i fundit tregon se në vend ka 50% mungesë të infermierëve. Vetëm brenda një viti, 450 infermiere janë larguar nga shëndetësia publike, jashtë shtetit. Rreth 1.500 infermierë punojnë me kontrata dhe prej vitesh marrin honorare prej 12.000 denarë.

You may also like