Praktika e gabuar në Kosovë, që po e devalvon sportin 

by admin
Spread the love

Zgjedhja e sportistit të vitit të praktikohet në fund të vitit në Kosovë, nga 20 – 30 dhjetor, sepse e ka efektin dhe lezetin e vet. 

Shpalljet tash e sa vite që po ndodhin në muajin shkurt, nuk e kanë efektin dhe bujën e vet në opinionin sportiv.  

Kjo i bie sikur me ngrënë supën e zier pas një jave!

Ky është gabimi më i madh që po ngjan me shpalljen e sportistit të vitit në shumë federatat sportive po ashtu tani me 25 shkurt e ka edhe Komiteti Olimpik i Kosovës.

Një praktikë e gabuar! 

Disi arsyetohet deri nga mesi i janarit por edhe kjo është tejet e gabuar dhe nuk e ka fuqinë sikur në fund të vitit sepse po mbyllet një kapitull njëvjeçar.

Kur shpallet sportisti i vitit në fund të vitit, e ka peshën që nuk matet me asgjë. 

Edhe KOK-u edhe çdo federatë, edhe komunat, t’i kthehen shpalljes në fund të vitit, ku e ka peshën e jashtëzakonshme. 

Lereni shpalljet në shkurt, sepse kjo ka pak peshë dhe nuk po i lë më përshtypje opinionit! 
Bëheni me të zgjuar e më praktikë. 

Kjo praktikë po e devalvon çmimin e sportistit të vitit! 

Të caktohet fundi i vitit sepse kjo praktikë e tanishme po i bie si në dasma! 

Dasma bëhet kur do vet njeriu, pra e lë dasmën kur e ka për qejfi, por sporti e ka një rend dhe një rregull! 

Nuk po shkojmë në dasma po e bëjmë zgjedhjen e një sportisti të merituar! 

Mos luani me ndjenja e sportistëve sepse një vit nuk është pak dhe as pak e vështirë të zgjidhet më i miri! 

Ikni kësaj praktike që po e devalvon shpalljen e sportistit të vitit! 

Jemi në shkurt o burra, në fazën kulmore të garave dhe nuk ka kohë askush që të merret me kozmetikë, por klubet dhe garuesit luftojnë për suksese. Këndelluni!!! 

Mos e devalvonin epitetin e sportistit të Vitit.

A e dini që Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Kosovës, në vitet e pasluftës, në fund të vitit e ka shpallur sportistin e vitit, sa kënaqësi, sa jehonë, sa popullaritet! 

Tash në fund të shkurtit, pirolla iu qoftë! Ka kohë që e keni devalvuar epitetin e sportistit të vitit! Praktikë e gabuar!

Edhe ai që shpallet më i miri nuk po ndihet ashtu si e meriton të ndihet! 

Federata e Futbollit e Kosovës, i ka shpallur para vitit të ri dhe e pati efektin e saj, edhe ndonjë federatë tjetër, por shumica e federatave së bashku me komuna, si edhe KOK-u, veprojnë pas Vitit të Ri, duke e zbehur në tërësi epitetin e zgjedhjes së më të mirit 

Gabim i madh!

Fundja, lereni edhe në qershor, pak para se me shku në deti! Shpallje pa lezet!

You may also like