Ndërprerje të vazhdueshme pas sulmeve në shtetin fqinj, Moldavia do të furnizohet me energji elektrike nga Rumania

by admin
Spread the love

Sulmet me raketa në territoret ukrainase nuk shkaktuan vetëm ndërprerje të energjisë në të gjithë Ukrainën, por edhe në Moldavinë fqinje.

Prodhuesit rumunë të energjisë kanë shitur energji elektrike në Moldavi me një çmim të kufizuar që nga tetori, me pjesën më të madhe të energjisë elektrike që kalon përmes Ukrainës.

Pas ndërprerjeve të djeshme, Rumania deklaroi se është e gatshme të vazhdojë furnizimet, por se ndërlidhjet e pamjaftueshme janë një sfidë.

“Deri më tani kemi dorëzuar gjithçka që na është kërkuar. Por ndërprerjet ndodhin sepse… Ndërlidhjet rumuno-moldaviane janë krejtësisht të pamjaftueshme. Pjesa më e madhe e energjisë që ofron Rumania kalon përmes Ukrainës”, tha presidenti rumun Klaus Iohannis.

Moldavia ka akuzuar Rusinë se ka zhytur në errësirë ​​vendin e saj prej 2.6 milionë banorësh dhe i bëri thirrje ambasadorit të Moskës për një shpjegim.


Top Channel

Lexo lajme interesante

You may also like