NASA mbledh shkencëtarët më të mirë në botë për të studiuar UFO-t

by admin
Spread the love

NASA ka mbledhur këtë muaj shkencëtarët më të mirë në botë, duke filluar punën për të gjetur mënyrën më të mirë për të studiuar fenomenet e pashpjegueshme që janë parë në qiejt anembanë botës. Shpresa është të gjendet të paktën një mënyrë shkencore për t’i studiuar ato në të ardhmen.

Puna e tyre do të ndihmojë agjencinë hapësinore amerikane të “dalë me përfundime shkencore” që mund të shpjegojnë atë që vërehet. Studimi do të zgjasë nëntë muaj, pas së cilës rezultatet do të bëhen publike.

Programi ndjek vullnetin e Kongresit të Shteteve të Bashkuara për të hedhur dritë mbi 144 “fenomenet ajrore të paidentifikuara” të zbuluara nga personeli ushtarak që nga viti 2004. Zyrtari i NASA-s përgjegjës për projektin është Daniel Evans, i cili është ndihmës administratori për Kërkimet nga NASA’s Science Drejtoria e Misionit.

Grupi i punës kryesohet nga David Spergel, President i Fondacionit Simons, i cili shpjegoi: “NASA ka mbledhur disa nga shkencëtarët kryesorë në botë, nga profesionistët e përpunimit të të dhënave deri tek ekspertët në inteligjencën artificiale dhe sigurinë e hapësirës ajrore, të cilët do të kenë qëllim për të na treguar se si të analizojmë fenomenet Uap në mënyrën më të mirë”.

Nga 16 anëtarët e ekipit që do të ekzaminojnë të dhëna të paklasifikuara për një numër të madh fenomenesh ajrore të pashpjegueshme do të përfshijë edhe astronautin Scott Kelly, i cili në të kaluarën ka marrë pjesë në 4 misione hapësinore, duke përfshirë tre në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, ​​ku ai ishte edhe komandant.

Uap do të thotë “fenomene ajrore të paidentifikuara”, një term që ka zëvendësuar UFO-t (objekte fluturuese të paidentifikuara), dhe që pothuajse gjithmonë e ka bërë njeriun të mendojë për fenomene me origjinë jashtëtokësore.

Lexo lajme interesante

You may also like